Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

L'Ajuntament de Manresa atorga subvencions per a la contractació de persones en l'àmbit de la llar i cures

04/03/2021

La subvenció és del 100% del cost de la Seguretat Social de la persona treballadora durant 6 mesos, amb un mínim de 3 mesos de contracte.  El període  per poder-la sol·licitar ja està obert  i finalitza el 30 de setembre.

L’Ajuntament de Manresa , en el marc del projecte Llar i cures, ha obert una convocatòria de subvencions per al foment i la creació de nova  ocupació en l’àmbit del treball domiciliari  i  de cures de persones grans i amb dependència. Aquest és un sector que tradicionalment ha sigut poc reconegut i en el que s’ha treballat en condicions precàries, una situació que s’ha vist agreujada per l’actual pandèmica de la Covid-19.

Amb la voluntat que les feines de la llar i la cura de les persones grans o dependents es faci en condicions justes i amb contracte de treball, s’ha aprovat una subvenció que consisteix en el pagament del 100% del cost de la Seguretat Social de la persona treballadora durant 6 mesos, amb un mínim de 3 mesos de contracte. 

La poden sol·licitar aquelles persones que ofereixin un contracte per  tasques de la llar  o per tenir cura de persones grans o amb dependència al domicili. La jornada de treball és indiferent i el salari ha de ser  igual o superior al salari mínim interprofessional. En el cas que la persona contractant resideixi a Manresa, la persona treballadora pot ser d’un altre municipi, o bé, s i la persona contractant no és de Manresa, la persona  treballadora sí que ha de ser-ho.

La sol·licitud  l’ha de tramitar la persona que està interessada a contractar un professional de l’àmbit de la llar i la cura i ho pot fer entrant una instància a l’Ajuntament de Manresa. El període per poder-la sol·licitar ja és obert  i el termini màxim per fer-ho és del 30 de setembre de 2021. Per més informació adreçar-se al Centre d’Iniciatives per l’Ocupació (CIO), telèfon 938776490  o enviar un correu electrònic a llaricures@ajmanresa.cat

Per a posar en marxa aquestes subvencions, l’Ajuntament de Manresa ha mantingut reunions amb Càritas, entitat que fa anys que treballa en l’assessorament d’aquest col·lectiu i per a l’assoliment de la seva regularització laboral.

 

Un projecte iniciat aquest novembre

L’Ajuntament de Manresa, en el marc del Pla Local de Reactivació Social i Econòmica, va iniciar aquest novembre un seguit d’accions per a la professionalització de les persones treballadores de la llar i les cures, amb l’objectiu de fer créixer la contractació legal d’aquest col·lectiu i d’oferir eines a les persones treballadores per tal que puguin millorar la seva formació.

El projecte preveu tres línies d’actuació, que es duen a terme des del Centre d’Iniciatives per a l’Ocupació (CIO) de l’Ajuntament de Manresa. La primera és la línia d’assessorament legal —amb el suport extern d’una persona professional— per a les persones que volen contractar un treballador/a de la llar; la segona línia preveu formació per a les persones treballadores —que ja s’està duent a terme— i la tercera és la que fa referència a les subvencions que ara s’han posat en marxa (més informació del projecte en aquest enllaç).