Una trentena d'alumnes finalitzen el PTT Manresa amb perspectives d'inserció laboral o formativa


19/06/2019

Aquest dijous s’ha celebrat a l’Ateneu les Bases l’acte de cloenda que ha inclòs una desfilada de perruqueria i estètica, la projecció d’un audiovisual i l’entrega de records als alumnes i lliurament de reconeixements a les empreses que els han acollit en pràctiques.

 

 

Inserir-se laboralment o bé reprendre els estudis per assolir la ESO o un cicle formatiu de grau mitjà. És el que faran majoritàriament la trentena d'alumnes del Pla de Transició al Treball (PTT) de l’Ajuntament de Manresa que han finalitzat el curs 2018-2019.

Aquest migdia l’Ateneu les Bases ha acollit l’acte de cloenda del curs que ha inclòs una desfilada de perruqueria i estètica, la projecció d’un audiovisual, l’entrega de records als alumnes i lliurament de reconeixements a les empreses que els han acollit en pràctiques. L’acte ha comptat amb la presència d’Eva Ribera, responsable dels Serveis Territorials de la Catalunya, Lleida i Alt Penedès (coordinació PFI-PTT); i Cristina Cruz Mas, regidora de l’Ajuntament de Manresa.  

El PTT té tres perfils diferenciats: Auxiliar d’imatge personal: perruqueria i estètica;  Auxiliar de Vendes, Oficina i atenció al públic;  i Auxiliar de Fabricació Mecànica i d’ajust i soldadura. Enguany han finalitzat el curs 28 alumnes. D'aquests, 6  han aprovat les proves d'accés a cicle formatiu de grau mitjà, i una quinzena continuaran els seus estudis en escoles d'adults per assolir el graduat en ESO o bé preparar el curs d’accés directe a cicles formatius, el CAM. També és previst que algun dels estudiants s’incorpori en plantilla en l’empresa on ha realitzat les seves pràctiques obligatòries atès el bon comportament i rendiment que ha demostrat.

La part més important de rebuda, protocol i presentació de l'acte de cloenda del curs ha anat a  càrrec dels alumnes del perfil de vendes. Els alumnes del perfil d’imatge personal han estat  els protagonistes de la desfilada, que ha servit  per mostrar els treballs de perruqueria i estètica que han realitzat com a treball de final de curs. Enguany, com a novetat, algunes de les models que han desfilat són usuàries de l’entitat Ampans, que ha accedit a col·laborar amb el PTT. Els joves de fabricació mecànica i soldadura, de la seva banda, han estat els encarregats de fabricar un petit record que han lliurat a les autoritats presents.

El PTT és un programa de formació i inserció del Departament d’Ensenyament, en col·laboració amb l’Ajuntament de Manresa, adreçat a joves que no han assolit l’ESO i que volen formar-se com a auxiliars en un ofici. Aquest tipus de formació s’imparteix al Centre d’Iniciatives per l’Ocupació (CIO) des de fa més de dues dècades.

 

Protreball - Plaça Cots núm. 5-7, 08240 Manresa - +34 93 877 64 90 - info@promanresa.cat