El programa ocupacional 30 Plus contracta 22 persones del Bages


01/10/2018

"30 Plus” és un programa innovador creat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i està gestionat pel Centre d’Iniciatives per a l’Ocupació (CIO) de l’Ajuntament de Manresa. S'adreça a persones de més de 30 anys en situació d’atur, que han estat contractades per empreses del sector privat de la comarca. De les 22 persones contractades, 14 són de Manresa.

 

El Centre d’Iniciatives per a l’Ocupació (CIO) de l’Ajuntament de Manresa ha tancat la fase de contractació de la segona edició del programa 30 Plus amb un total de 22 contractacions de persones de més de 30 anys en situació d’atur en empreses del sector privat de la comarca.

 

El termini per a la contractació de persones dins d’aquest programa va finalitzar el passat 1 d’agost de 2018. El 30 Plus és un programa innovador que té en compte les necessitats de les empreses i els hi ofereix una subvenció corresponent al salari mínim interprofessional, incorporant la formació al contracte. La persona contractada ha pogut fer una formació a mida adaptada al lloc de treball d’entre 60 i 150 hores. Aquest programa està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i pel Servicio Público de Empleo Estatal.

 

Durant el 2018 s’han fet 22 contractacions en 11 empreses, majoritàriament de la comarca, gràcies al programa. Els sectors professionals que hi han participat són l’agricultura i ramaderia, la industria manufacturera i els serveis. Pel què fa a les persones contractades 14 persones són de Manresa i la resta dels municipis de Santpedor, Sant Fruitós de Bages, Pont de Vilomara, Sant Vicenç de Castellet, Navarcles, Sallent i Navàs.

 

En aquests moments el programa 30 Plus es troba en fase de seguiment de les contractacions i orientació i acompanyament dels participants.

 

El mes d’agost va sortir publicada la nova convocatòria per a la concessió de subvencions per a la realització del Programa 30 Plus, el Centre d’Iniciatives per a l’Ocupació de l’Ajuntament de Manresa n’ha sol·licitat la tercera edició i actualment està pendent d’atorgament.

 

Protreball - Plaça Cots núm. 5-7, 08240 Manresa - +34 93 877 64 90 - info@promanresa.cat