Comencen les tasques d'arranjament del mur exterior del teatre Els Carlins


17/09/2018

Aquesta setmana s’han iniciat les tasques d’adequació i pintura del mur exterior del teatre Els Carlins, que van a càrrec dels integrants del programa Treballs als Barris, que des de fa uns mesos treballen en diversos espais públics de Manresa. La feina se centra al mur situat entre els carrers Pedregar i Sabateria, i tindrà una durada d’un mes.


 

El mur exterior del teatre els Carlins millorarà el seu aspecte gràcies a les tasques d’adequació i puntura que s’hi estan duent a terme. Les obres van a càrrec dels integrants del projecte  Treball als Barris (conegut com a DINAMO), que gestiona el Centre d’Iniciatives per a l’Ocupació (CIO) de l’Ajuntament de Manresa per fomentar les possibilitats laborals de persones en situació d’atur. En el marc d’aquest programa,  el 15 de juny es van contractar com a peons 15 persones residents al barri i també un oficial primera paleta. Set d'aquests peons, juntament amb l'encarregat paleta, formen part d'una brigada de polimanteniment del Centre Històric, que està realitzant tasques de rehabilitació i embelliment de l'espai públic fins a mitjans de desembre, i que ara s’encarregarà d’aquesta tasca. 


Aquesta brigada ha estat treballant fins ara en l'interior del xalet de Casa Caritat, el Museu, i en l'arranjament de tot el mur de pedra que envolta el pati de Casa Caritat. A partir d’aquesta setmana, serà l’encarregada de dur a terme la reforma del mur exterior del teatre els Carlins. En concret, es retirarà el revestiment actual, molt malmès, i serà substituït. Es faran tasques de pintura seguint els criteris de la carta de colors del Centre Històric, tenint en compte que el teatre és un edifici catalogat i que el mur que és objecte dels treballs és adjacent a dues façanes que tenen interès patrimonial (una al carrer Sabateria -l’accés al teatre-, i l’altre al carrer Pedregar). Durant el dia d’ahir es va instal·lar la bastida, i les obres duraran un mes.


Per a la realització dels treballs, l'Ajuntament de Manresa ha signat un conveni amb el Teatre dels Carlins, l'espai del qual és d'interès públic i social.  En aquest conveni s'explicita que la intervenció té com a finalitat l'embelliment de l'espai públic, i que amb l'aportació de mà d'obra per part de l'Ajuntament (amb la col·laboració del Servei d’Ocupació de Catalunya, SOC), la direcció tècnica correspon també a l’Ajuntament, i el material (i altres despeses que se'n derivin) va a càrrec de l'entitat.

 

El Projecte de Treball als Barris té com a objectiu augmentar les oportunitats laborals i el nivell de les persones residents al Centre Històric de Manresa que es troben en situació de recerca de feina. Està subvencionat pel SOC, el Ministerio de Empleo i el gestiona el Centre d'Iniciatives per l'Ocupació (CIO) de l'Ajuntament de Manresa.

Protreball - Plaça Cots núm. 5-7, 08240 Manresa - +34 93 877 64 90 - info@promanresa.cat