Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Arrenca una nova edició del programa OBI per promoure l'ocupació industrial al Bages

21/06/2018

Aquesta tercera edició posarà l’accent en la sensibilització i promoció de les professions industrials com a sortides laborals i donarà a conèixer a les empreses el concepte d’Indústria 4.0.


El Programa Ocupació per a la Indústria al Bages (OBI) ha donat el tret de sortida per a la seva tercera edició amb la voluntat de continuar promovent l’ocupabilitat i donar resposta ràpida a les necessitats de personal i de formació de la indústria local metal·lúrgica i auxiliar d’automoció a la Comarca Bages.

 

Amb aquest objectiu va tenir lloc la setmana passat la reunió d’aquest programa, que està liderat per l’Ajuntament de Manresa-CIO i amb la participació de múltiples entitats publico-privades de la comarca i compta amb el cofinançament de la Diputació de Barcelona. En aquesta primera reunió hi van assistir regidors i regidores de promoció econòmica o tècnics dels 15 Ajuntaments participants i els representants de les entitats comarcals que hi participen (Consell Comarcal del Bages, Cambra de Comerç i Indústria de Manresa, Centre Formació Pràctica Lacetània, PIMEC Catalunya Central, Patronal de la metal·lúrgica al Bages i la UPC).

 

Durant la trobada es van definir les línies bàsiques de treball d’aquesta tercera edició, que té com a principals novetats que en aquesta ocasió serà una convocatòria d’una durada de dos anys, fins al maig de 2020, i que posarà l’accent en la sensibilització i promoció de les professions industrials  com a sortides laborals i en donar a conèixer a les empreses el concepte d’indústria 4.0.

 

Un altre de les novetats serà la creació de figura del prospector/a empresarial que tindrà  com a finalitat fer visites a les empreses de la comarca i organitzar grups de treball amb els responsables de direcció o de recursos humans amb l'objectiu d'enfortir els lligams de col·laboració publico privada, captar ofertes de feina, donar resposta ràpida a les necessitats de personal i de formació del sector i dinamitzar d'una borsa de treball especifica del sector.

 

Durant la reunió inicial es va fer una explicació i calendarització de totes les accions previstes en els 3 eixos del Programa:

 

Orientació laboral a les persones participants: mitjançant entrevistes individuals i seguint la metodologia de competències s'establiran objectius professionals i els itineraris laborals necessaris per assolir-los.

 

Formació tècnica: cursos en l'àmbit del metall tal com Tractament de xapa, Operacions auxiliars de fabricació mecànica, metrologia i calibració. Cal destacar que aquest mes de  juny comencen amb dues formacions professionalitzadores: CNC màquines especials de Planxa (400 h de teòrica i 80de pràctiques ) adreçat a persones en situació d’atur. El següent curs serà el de Tècnic de metrologia i calibració  (125hores i 80-100h de pràctiques) adreçat a persones en situació d’atur que vulguin adquirir competències  professionals en tècniques de metrologia, preferentment persones amb batxillerat o amb un CFGS del sector industrial.

 

Foment de la innovació: donant suport als estudis de postgrau industrial del Campus Manresa i a la realització, en el marc d'aquests estudis, de projectes de R+D aplicables a empreses industrials del Bages.

 

Les persones i empreses interessades en el programa OBI III poden adreçar-se al CIO de Manresa, al  Centre de Formació Pràctica Lacetània o a qualsevol servei local d'ocupació dels ajuntaments del Bages que coexecuten: Ajuntament d’Artés, Cardona, Castellbell i el Vilar, Navarcles, Sant Fruitós de Bages o Sant Joan de Vilatorrada.

 

També es pot trobar informació del programa a la web del CIO de Manresa http://www.ciomanresa.cat/  i adreçar qualsevol consulta al correu obi@ajmanresa.cat.