Una trentena d'alumnes finalitzen el Pla de Transició al Treball amb perspectives d'inserció laboral o formativa


14/06/2018

Aquest dimarts es farà la cloenda del curs amb un acte a la Casa Lluvià que inclourà una desfilada de perruqueria i estètica, una xerrada motivacional a càrrec d’un exalumne de PFI i una entrega de records als alumnes i lliurament de reconeixements a les empreses que els han acollit en pràctiques

 

Aquest dimarts, 19 de juny, la Casa Lluvià acollirà l’acte de cloenda del curs 2017-2018 del Pla de Transició al Treball (PTT). Enguany han estat 27 alumnes que han finalitzat aquesta formació i que els serveix per entrar al mercat laboral o reprendre els estudis d’ESO o un cicle formatiu de grau mitjà.

 

El PTT és un programa de formació i inserció del Departament d’Ensenyament, en col·laboració amb l’Ajuntament de Manresa, adreçat a joves que no han assolit l’ESO i que volen formar-se com a auxiliars en un ofici. Aquest tipus de formació s’imparteix al Centre d’Iniciatives per l’Ocupació des de fa més de dues dècades.

 

L’acte, que començarà a les 11.30 del matí, comptarà amb les intervencions de la regidora d’Ocupació de l’Ajuntament de Manresa, Cristina Cruz, la regidora d’Ensenyament, Mercè Rosich, i la coordinadora de Formació Professional dels Serveis Territorials d'Ensenyament a la Catalunya Central, Mar Raluy.

 

Els alumnes que han cursat els estudis de vendes faran la presentació de l’acte, s’ocuparan de la rebuda als assistents i faran tasques de protocol.

 

Posteriorment, es durà a terme una desfilada de perruqueria, protagonitzada pels alumnes de perruqueria i estètica que mostraran els treballs de final de curs; una xerrada motivacional, a càrrec d’un exalumne de PFI; i una entrega de records als alumnes i autoritats presents, creats pels estudiants de fabricació mecànica i soldadura.

 

També es lliuraran els reconeixements a les empreses que han acollit els estudiants en pràctiques.

 

El PTT té tres perfils diferenciats: Auxiliar d’imatge personal: perruqueria i estètica, Auxiliar de Vendes, Oficina i atenció al públic, i Auxiliar de Fabricació Mecànica i d’ajust i soldadura. Dels alumnes que han finalitzat la formació aquest any, 10  han aprovat les proves d'accés a cicle formatiu de grau mitjà, i 6 continuaran els seus estudis en escoles d'adults per assolir el graduat en ESO. També és previst que algun dels estudiants s’incorpori en plantilla en l’empresa on ha realitzat les seves pràctiques obligatòries atès el bon comportament i rendiment que han demostrat.

Protreball - Plaça Cots núm. 5-7, 08240 Manresa - +34 93 877 64 90 - info@promanresa.cat