Tancament del programa Joves per l'Ocupació


21/03/2018

A finals del mes de març s’han realitzat les sessions de tancament del programa Joves per l’Ocupació 2016.

 

 

 

Aquest programa ha millorat l'ocupabilitat de 30 joves i els ha proporcionat una qualificació i unes competències professionals que els han permès el seu retorn al sistema educatiu o bé la seva inserció al mercat laboral.

Es tracta d'una acció innovadora de formació en alternança amb l'experiència pràctica en empreses, destinat a persones joves d'entre 16 i 25 anys en situació d'atur, i menors de 30 anys en cas de persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%, amb baixa qualificació i/o dèficits formatius que han abandonat el sistema educatiu.

 

Les actuacions del programa han estat les següents:

 

  • Tutorització i acompanyament a la inserció
  • Actuacions de formació: que ha inclòs 4 tipus d'actuacions: a) formació professionalitzadora, b) pràctiques formatives en entorn laboral no productiu, c) formació complementària vinculada a la formació professionalitzadora (per adequar-se a les necessitats concretes de les empreses) i d) formació per a l'obtenció del títol de graduat en l'ESO
  • Promoció de la participació d'empreses i entitats/institucions sense afany de lucre, mitjançant la contractació dels participants.

 

Durant l’any 2017 les actuacions de formació professionalitzadora que s’han realitzat han sigut: Gestor/a de magatzem (270 hores), Auxiliar de magatzem i comerç (290 hores) i Instal·lació i manteniment de fibra òptica  i electricitat/domòtica (300 hores).

 

S’han inserit laboralment 18 joves, d’aquests 12 ho han fet en empreses relacionades amb el sector pel qual s’havien format. Dels 30 joves, actualment 12 estan treballant, 4 nois/es han continuat cursant formació reglada,  5 estan realitzant recerca activa de feina i 4 joves estan en altres situacions. Pel què fa l’abandonament del programa, hi ha hagut 5 casos d’abandonament als inicis del mateix.

 

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil.

Protreball - Plaça Cots núm. 5-7, 08240 Manresa - +34 93 877 64 90 - info@promanresa.cat