El projecte Dinamo-Treball als Barris programa diferents accions per a persones aturades residents al Centre Històric


25/02/2018

Enguany s’han organitzat tres tipus d’accions amb la finalitat de millorar les competències tècniques dels residents al Centre Històric que consisteixen en: un dispositiu d'Orientació/Inserció per atendre als demandants d’ocupació i que ofereix diferents cursos formatius; la preparació de 8 joves per fer tasques d’adequació i rehabilitació de la Fàbrica de l’Anònima; i la contractació de plans d’ocupació.

 

El Centre d’Iniciatives per l’Ocupació (CIO) de l’Ajuntament de Manresa ha programat per aquest 2018 tres tipus d’accions adreçades a persones  aturades, demandants d’ocupació i residents al Centre Històric, i que tenen l’objectiu d’incrementar el domini d’un ofici i d’altres competències requerides al mercat laboral.  Aquesta iniciativa s’emmarca dins el projecte “DINAMO-Treball als Barris”, 12a edició.

 

Accions programades

 

Un dispositiu d'Orientació/Inserció, on s’atenen les persones demandants d'ocupació i es treballen, de forma individualitzada, les competències i coneixements que els poden ajudar en la recerca de feina.

 

En el marc del dispositiu es realitzaran al llarg de l’any diferents formacions destinades a millorar la qualificació professional dels participants com: un curs d’agricultura ecològica, cursos pel carnet de conducció de carretons elevadors, manipulació aliments i prevenció de riscos laborals sector construcció (20 hores).

 

Com a novetat, aquest any s’ha planificat un curs de formació prelaboral de 180 hores que inclourà els mòduls de català, TIC, habilitats socials, neteja i pintura i que està pensat per a capacitar les persones que després seran contractades en el marc del projecte per l’Ajuntament de Manresa com a plans d’ocupació –categoria peons.

 

Casa d'Oficis DINAMO XII- Adequació de la fàbrica de l’Anònima. Es tracta d’un programa de Formació i Treball que té per objectiu la millora de l’ocupabilitat de 8 joves menors de 25 anys residents al barri, en situació d’atur, i amb un nivell de formació igual o superior a la ESO. Es va iniciar el 30 de desembre, té una durada d’un any i combina formació en construcció amb la contractació posterior dels joves que faran tasques d’adequació i rehabilitació de la Fàbrica de l’Anònima.

 

Plans d'Ocupació. Contractació de persones aturades per part de l’Ajuntament de Manresa per la realització d’obres o serveis en el Nucli Antic de la ciutat o que hi tinguin repercussió. El dia 1 de febrer es van contractar 5 persones que ajudaran a desenvolupar projectes i serveis de proximitat i atenció a les persones del barri: un tècnic de comunicació, un tècnic de suport a la dinamització comercial del Nucli Antic, un tècnic de dinamització de les entitats del Nucli Antic, un docent i un assessor de recursos pel CIO. El mes de juny es preveu la contractació de 16 persones més residents al barri.

 

45 dies de treball als barris

 

Avui fa un mes i mig que es va iniciar la dotzena edició del Projecte DINAMO  que té com a objectiu augmentar les oportunitats laborals i el nivell de qualificació professional de les persones residents al Nucli Antic de Manresa que es troben en situació de recerca de feina.

 

El Servei d'Ocupació de Catalunya, mitjançant el Projecte Treball als Barris, dóna suport a barris que, per les seves característiques, requereixen d'una atenció especial de l'Administració per tal de millorar-les des del punt de vista ocupacional, social, i desenvolupar un entorn socioeconòmic que incrementi la qualitat de vida de les persones que hi resideixen.

 

DINAMO preveu, a banda, altres accions més generals de dinamització del Nucli Antic per tal que esdevingui una zona més atractiva per l'activitat econòmica.

 

El Projecte de Treball als Barris està subvencionat pel SOC, el Ministerio de Empleo i el gestiona el Centre d’Iniciatives per l’Ocupació de l’Ajuntament de Manresa.

Protreball - Plaça Cots núm. 5-7, 08240 Manresa - +34 93 877 64 90 - info@promanresa.cat