L'Ajuntament contracta 61 persones aturades en el marc del programa Treball i Formació 2017 del Servei d'Ocupació de Catalunya


05/02/2018

Enguany s’han fet 21 contractes d’1 any de durada i 40 de 6 mesos, per tant s’ha triplicat el nombre de contractes de 12 mesos respecte la convocatòria anterior. Les persones seleccionades són preferentment majors de 45 anys i inscrits com a demandants d’ocupació.

 

L’Ajuntament de Manresa ha contractat 58 persones en el marc del Programa Treball i Formació 2017 impulsat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, des del Centre d’Iniciatives per l’Ocupació de l’Ajuntament de Manresa (CIO).

 

D’acord amb el que preveu la present convocatòria, s’han fet 21 contractes d’1 any de durada i 40 de 6 mesos, per tant s’ha triplicat el nombre de contractes de 12 mesos respecte a l’edició anterior. En total són 61 plans d’ocupació que estaran ubicats en diferents àrees del consistori i portaran a terme tasques administratives, de neteja, consergeria i manteniment.

 

El perfil del col·lectiu prioritari, definit pel Servei d’Ocupació de Catalunya, és de persones preferentment majors de 45 anys inscrits com a demandants d’ocupació.

 

Les persones seleccionades s’agrupen en tres línies: Persones en situació d’atur de llarga durada no perceptors de prestació (PANP); persones beneficiàries de Renda Mínima d’Inserció; i com a novetat, aquest any s’ha implantat una línia exclusivament per a dones que han patit violència de gènere o són aturades de llarga durada i preferentment tenen més de 55 anys.

 

El programa va començar el passat mes de desembre amb la contractació de 3 persones que realitzen tasques de neteja i consergeria (una de cada línia del Programa).

 

Durant la seva estada a l'Ajuntament, les 61 persones beneficiàries de plans d’ocupació complementaran la seva feina amb la realització d’un curs de formació amb certificat de professionalitat per tal de millorar les seves competències tècniques i/o transversals. També es preveu fer-los un seguiment i acompanyament a la inserció per part de les tècniques coordinadores del Programa.

Protreball - Plaça Cots núm. 5-7, 08240 Manresa - +34 93 877 64 90 - info@promanresa.cat