Les empreses del metall de la comarca del Bages debaten sobre els nous reptes en la selecció de personal


04/07/2017

El Palau Firal de Manresa ha acollit la darrera sessió de les “Matinals del sector del metall”, unes jornades de treball que tenen l’objectiu de buscar solucions al problema de l’ocupació al sector



 

Les empreses del metall de la comarca del Bages han celebrat al Palau Firal de Manresa la tercera i darrera sessió “Matinals del sector del metall”, unes jornades que han comptat amb la participació també de representants de patronals i responsables tècnics de Recursos Humans així com tècnics i docents de formació ocupacional.
 

En aquesta darrera jornada, els assistents han debatut sobre els problemes de reclutament i nous reptes en la selecció de personal en les empreses del metall. En les primeres dues sessions ja es van abordar els temes de detecció de perfils professionals més demandats i de difícil cobertura així com definir les aptituds, actituds i formació necessària per als futurs treballadors del metall.

 

Aquestes matinals de treball estan impulsades pel Centre d’Iniciatives per l’Ocupació (CIO) de l’Ajuntament de Manresa, en el marc del projecte Ocupació al Bages Industrial, i dinamitzades conjuntament per Patronal Metal·lúrgica del Bages i PIMEC  Catalunya Central; i amb la col·laboració també de la Diputacióde Barcelona.
 

Creació d’una borsa compartida de recursos
 

La darrera sessió ha tingut  com a objectiu proposar la iniciativa de la creació d’una borsa de recursos compartida entre empreses del sector, establint vincles de col·laboració entre empreses que comparteixen un mateix procés productiu i facilitar el reclutament del personal des de la formació. Aquesta borsa permetria que les empreses disposessin de recursos extra per cobrir les seves puntes estacionals o necessitats puntuals i resoldre la subocupació de determinats treballadors de perfils intermitjos.
 

La reunió ha permès a les empreses participants compartir les fonts de reclutament que més utilitzen i estudiar altres fórmules per seleccionar i captar talent més eficaces. La manca de perfils professionals qualificats i l’augment de la demanda estan propiciant que les empreses hagin d’aguditzar el seu enginy i fomentar aspectes descuidats com la comunicació i la imatge que projecten al exterior per aconseguir ser més atractius davant els candidats.
 

Un altres aspecte que ha estat objecte d’estudi i de debat en aquesta matinal i de les dues anteriors realitzades els dies 8 i 15 de Juny, son la necessitat d’atreure als joves i al col·lectiu de dones al sector, fomentant les vocacions en oficis industrials i donar visibilitat a la Catalunya Central industrial com a Marca de territori i referent per les persones amb talent.
 

Protreball - Plaça Cots núm. 5-7, 08240 Manresa - +34 93 877 64 90 - info@promanresa.cat