Joves inscrits a Garantia Juvenil i joves empresaris/es de PIMEC Catalunya central es reuneixen per parlar dels processos de selecció de personal


03/07/2017

El passat divendres, a l’Oficina Jove del Bages, es va celebrar una trobada amb joves empresaris/es de PIMEC Catalunya central i joves titulats inscrits a Garantia Juvenil que es troben en procés de recerca de feina. 

 

La regidora de cultura i joventut Anna Crespo va obrir la jornada que va iniciar amb la xerrada de Carlos Bella titulada “Deixa d’autoajudar-te  i actua”. La xerrada va aportar informació molt valorada pels joves en relació a la redacció d’un currículum vitae eficient així com consells per enfrontar una entrevista de feina. Acte seguit, es van presentar els joves empresaris/es i el programa de Garantia Juvenil. En la segona part de la jornada  joves i  joves empresaris/es van organitzar-se en taules sectorials per parlar de forma distesa sobre els dubtes i entrebancs que es troben els joves en el procés de recerca de feina. Els empresaris i empresàries van explicar les seves prioritats a l’hora de seleccionar personal per cobrir vacants a l’empresa i experiències amb les que s’havien trobat al llarg del temps. La jornada va concloure amb el president del Consell Comarcal del Bages, Agustí Comas.

La trobada amb joves empresaris/es va ser molt ben rebuda i valorada per tots els assistents. Les consultes més recurrents van ser en relació a la elaboració del currículum vitae i d’altres qüestions associades els requisits que es demanen en determinades ofertes de feina. En relació a aquests temes, empresaris, tècnics i empresàries van coincidir en que cal presentar candidatures que continguin trets diferencials, innovadors i que aportin propostes a l’empresa i si això s’assoleix es recomana presentar-se a ofertes de feina que s’avinguin al perfil professional i experiència del jove malgrat no es compleixin tots els requisits sol·licitats.

La trobada amb joves empresaris/es va ser organitzada per PIMEC, Consell Comarcal del Bages i Ajuntament de Manresa en el marc de Garantia Juvenil, i va comptar amb la participació de joves inscrits a Garantia Juvenil i la taula de joves empresaris/es de PIMEC. 

Protreball - Plaça Cots núm. 5-7, 08240 Manresa - +34 93 877 64 90 - info@promanresa.cat