Una trentena d'alumnes finalitzen el PTT Manresa amb perspectives d'inserció formativa o laboral


20/06/2017

Inserir-se laboralment o bé reprendre els estudis per assolir la ESO o un cicle formatiu de grau mitjà. És el que faran majoritàriament la trentena d'alumnes del Pla de Transició al Treball (PTT) de l’Ajuntament de Manresa que han finalitzat el curs 2016-2017. El dia 20 de juny es va fer l'acte de cloenda del curs amb un acte a la Casa Lluvià que va incloure una desfilada de perruqueria i estètica i la projecció d’un vídeo-anunci creat pels alumnes.  

 

El PTT te tres perfils diferenciats: Auxiliar d’imatge personal: perruqueria i estètica, Auxiliar de Vendes, Oficina i atenció al públic, i Auxiliar de Fabricació Mecànica i d’ajust i soldadura. Es tracta d'un programa de formació i inserció adreçat a joves que no han assolit l’ESO i que volen formar-se com a auxiliars en un ofici. L’Ajuntament de Manresa imparteix aquest tipus de formació al Centre d’Iniciatives per l’Ocupació.

Enguany han finalitzat el curs 28 alumnes. D'aquests, un terç ha aprovat les proves d'accés a cicle formatiu de grau mitjà. A més, 6 alumnes tenen perspectives de ser contractats en les empreses on han fet pràctiques, i una desena continuaran els seus estudis en escoles d'adults per assolir el graduat en ESO. D'altra banda, la meitat dels alumnes d'imatge personal continuaran estudiant en una acadèmia per seguir en aquest ofici.

Pel que fa a l'acte de cloenda, la part central va ser una desfilada en la qual es van mostrar els treballs de perruqueria i estètica que els alumnes del perfil d’imatge personal han realitzat com a treball de final de curs. La part de rebuda i protocol va anar a càrrec dels alumnes de vendes. També hi va haver la presentació pública d’un vídeo-anunci del PTT realitzat pels mateixos alumnes, mostres de treballs de marxandatge i aparadorisme, i peces realitzades pels joves del perfil de fabricació mecànica i soldadura. Els alumnes també van rebre un record del seu pas pel curs.

En l’acte hi van participar la regidora d’Ocupació de l’Ajuntament de Manresa, Cristina Cruz, la regidora d’Ensenyament, Mercè Rosich, i la coordinadora de Formació Professional dels Serveis Territorials d'Ensenyament a la Catalunya Central, Mar Raluy.



Protreball - Plaça Cots núm. 5-7, 08240 Manresa - +34 93 877 64 90 - info@promanresa.cat