Les cooperatives escolars de Manresa vendran els seus productes al mercat de la Font, dimarts vinent


18/05/2017

El proper dimarts, 23 de maig, els alumnes de 5è i 6è de primària de les escoles Espill, La Salle, Joviat i Bages seran presents al mercat setmanal de la Font dels Capellans, venent els productes que han fabricat al llarg del curs en el marc del projecte Cultura Emprenedora a l’Escola. Els alumnes tindran 7 parades entre els carrers Sabadell i Fra Jacint Coma i Galí.

 

Alumnes de primària venent els productes que ells mateixos han creat, al llarg del curs, en el marc del projecte Cultura Emprenedora a l'Escola. Serà el proper dimarts, al mercat de la Font dels Capellans, on els alumnes de 5è i 6è de les escoles Espill, la Salle, Joviat i Baes muntaran set parades. El projecte té com a finalitat treballar el foment de la cultura emprenedora en el cicle superior de l'educació primària, per desenvolupar els valors, hàbits i capacitats claus vinculades a l'emprenedoria.

 

Els continguts del projecte s’articulen a partir d’un treball real: la creació, organització, gestió i tancament d’una cooperativa de fabricació de productes, que comporta la sol·licitud d’un microcrèdit i la venda dels productes elaborats en una fira o mercat local. El 10% dels beneficis de les cooperatives es destinaran a una entitat sense ànim de lucre o ONG i la resta servirà per realitzar una activitat conjunta amb els alumnes de la classe.

 

Les cooperatives que aquest any vendran els seus productes al mercat són:

 

Ideart – Escola Joviat (24 alumnes)

Tots som un – Escola Joviat (24 alumnes)

Petits Artesans – Escola Joviat (25 alumnes)

Salletiva – La Salle Manresa (29 alumnes)

Unix – Escola Bages (25 alumnes)

Madet – Escola Bages (25 alumnes)

Factoria de la creativitat – Escola Espill (24 alumnes)

 

A 2/4 d'11, les cooperatives rebran la visita de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i de les regidores d’Ocupació i Ensenyament, Cristina Cruz i Mercè Rosich.

 

Cultura Emprenedora a l’Escola és un projecte desenvolupat per l’Ajuntament de Manresa i impulsat des de la Diputació de Barcelona.

Protreball - Plaça Cots núm. 5-7, 08240 Manresa - +34 93 877 64 90 - info@promanresa.cat