Ocupació al Bages industrial, considerat un dels 10 millors programes d'innovació social de tota Catalunya


28/02/2017

El proper 17 de març a l'auditori del CosmoCaixa de Barcelona es presentarà la 5a Jornada "10x10' Càpsules d'Innovació Social", on es reuniran els representants dels projectes seleccionats com els 10 millors projectes d'innovació social a Catalunya l'any 2016 de més de 120 projectes valorats. Un d’ells és el projecte Ocupació al Bages industrial.  

 

L'Auditori del ComoCaixa de Barcelona acollirà, el proper dia 17 de març, la 5a Jornada "10x10' Càpsules d'Innovació Social" on es reuniran els representants dels projectes seleccionats com els 10 millors projectes d'innovació social a Catalunya l'any 2016 de més de 120 projectes valorats. Entre aquests 10 millors hi ha el projecte Ocupació al Bages industrial, que està liderat per l'Ajuntament de Manresa i coexecutat amb el Consell Comarcal, ajuntaments del Bages, la UPC, la Cambra de Comerç, PIMEC i la Fundació Lacetània, i cofinançat per la Diputació de Barcelona. 

 

La Jornada, que normalment promou l'empresa d'acció social Sumar amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, la Diputació de Girona i l'Obra Social "la Caixa", és un reconeixement i una oportunitat de compartir i donar visibilitat a diferents projectes d'innovació per a reptes socials.


La missió de la jornada és impulsar "Noves Idees que Funcionin" en l'àmbit social. Any rere any, diferents entitats i organismes aprofiten i comparteixen aquest espai per presentar experiències, instruments i eines de millora per afrontar alguns dels problemes actuals i reptes de futur. Aquestes solucions que es presentaran poden ser innovadores, de petita o gran escala, i tenen en comú la creativitat i el factor innovador i així com l’adaptabilitat a diferents àmbits, territoris i col·lectius.

 

L’Ajuntament de Manresa ha estat seleccionat per presentar el projecte Ocupació al Bages Industrial, considerat una bona pràctica de capacitació i inserció de persones aturades en el sector industrial, que ha donat oportunitats a joves i altres col·lectius amb dificultats d’inserció laboral, a partir d’un projecte innovador basat en l’apropament a les empreses i la col·laboració público-privada.

 

En el marc d’Ocupació al Bages Industrial s’estan desenvolupant les accions següents:

 

  • Orientació laboral a les persones participants
  • Formació tècnica: cursos en el àmbit del metall amb opció de fer pràctiques en empreses.
  • Visites a les empreses de la comarca i grups de treball amb els responsables de direcció o de recursos humans amb l’objectiu d’enfortir els lligams de col·laboració publico privada, captar ofertes de feina, donar resposta ràpida a les necessitats de personal i de formació del sector i, dinamitzar una borsa de treball especifica del sector.
  • Foment de la innovació i la retenció del talent donant suport a  projectes de R+D en empreses industrials del Bages

 

 

 

 

 

Protreball - Plaça Cots núm. 5-7, 08240 Manresa - +34 93 877 64 90 - info@promanresa.cat