L'Ajuntament ofereix ajudes econòmiques a les empreses per l'acollida d'alumnes del projecte Ocupació al Bages Industrial


19/01/2016

Ocupació al Bages Industrial és un projecte finançat per la Diputació de Barcelona que té l’objectiu d’incentivar la formació i l’ocupació qualificada industrial de persones en situació d’atur. Les ajudes es poden demanar fins al 29 de febrer.


 

L’Ajuntament de Manresa ofereix ajudes econòmiques de fins a 1.500 euros a les empreses que contractin alumnes en pràctiques en situació d’atur que en el darrer any realitzin o hagin realitzat el curs de mecanització amb CNC i de disseny en CAD 3D. Aquestes ajudes s’emmarquen dins del projecte de Promoció de l’Ocupació Industrial al Bages, finançat perla Diputació de Barcelona, i compta amb la col·laboració de d’altres ajuntaments de la comarca i d’entitats empresarials.
 

El Projecte Ocupació al Bages Industrial es va signar el setembre passat i té com a objectiu primordial promoure la inserció laboral de persones desocupades amb tres eixos d’actuació principals: qualificació professional, millora de la competitivitat de les empreses i concertació institucional.

 

Cursos al Centre de Formació Pràctica


En el marc d’aquest projecte, al Centre de Formació Pràctica s’estan realitzant dos cursos: un de mecanització amb CNC de 210 hores i un altre de Disseny 3D de 350 hores de formació teòrica i pràctica, de les quals almenys 40 hores són de pràctiques a l’empresa.  Són cursos subvencionats perla Diputacióon prioritàriament els alumnes són treballadors desocupats amb experiència en el sector.

 

Amb aquesta formació s’intenta ajustar el perfil dels treballadors a les necessitats de les empreses del sector metal·lúrgic i auxiliar d’automoció de la comarca. Per aquest motiu, les pràctiques a l’empresa tenen com a finalitat assolir la millora de l’ocupabilitat dels futurs treballadors i contribuir a una competitivitat més gran del nostre teixit empresarial.

 

Hi ha 25 alumnes entre els dos cursos. Des del mes de novembre s’ha estat contactant amb algunes empreses que ja donen suport al projecte i que han manifestat el seu interès per acollir alumnes en pràctiques, ara, però, es fa extensiu al major número d’empreses possibles, ja que es considera que és una bona oportunitat per conèixer un possible futur treballador durant un període de temps sense un cost associat, per després poder-lo incorporar a la plantilla de l’empresa quan hi hagi la necessitat de cobrir algun lloc de treball.

 

La formació pràctica a l’empresa té caràcter de pràctica professional no laboral i en cap cas implica relació laboral entre l’alumne i l’empresa. Es subscriu un conveni de col·laboració entre el centre de formació i l’empresa, les hores es poden ampliar per acord de les parts i es pot sol·licitar una compensació econòmica per alumne i hora de pràctica.

 

Les empreses interessades en aquests ajuts, que tenen de termini de sol·licitud fins al 29 de febrer, poden ampliar la informació en http://www.ciomanresa.cat/docs/docsArticle/5395/15-09-29_publicacio_bop_ajudes_empreses-1.pdf  o contactar directament amb el Centre de Formació Pràctica, situat al Polígon Industrial Els Dolors – Palau Firal, telèfon 93 875 723 79, correu electrònic cfp@cfp.cat.

 

 

Protreball - Plaça Cots núm. 5-7, 08240 Manresa - +34 93 877 64 90 - info@promanresa.cat