11 participants del programa Joves per l'ocupació del CIO Manresa han trobat feina i 7 retornen a la formació reglada


07/10/2015

El programa Joves per l’Ocupació, cofinançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i pel Fons Social Europeu, està adreçat a joves d’entre 16 i 24 anys i té l’objectiu d’ajudar a la inserció laboral o el retorn al sistema educatiu reglat

 

Onze participants del programa Joves per l’Ocupació del Centre d’Iniciatives per l’Ocupació (CIO) de l’Ajuntament de Manresa han trobat feina i set més ha retornat a la formació reglada. Aquest és el resultat d’aquest programa cofinançat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i pel Fons Social Europeu que aquest 2015 ha ofert formació a un total de 30 joves d'entre 16 i 24 anys.

 

Els joves seleccionats a principis del 2015 ja han fet un curs de formació que ha estat o bé d'auxiliar de magatzem i comerç (270 h), o de gestor/a de magatzem (270 h) o d'auxiliar de cuina, restaurant i sala (300 h). També han fet un mes de pràctiques en empreses de Manresa i altres municipis del Bages.


Entre les joves que han treballat o treballen actualment, dues persones estan contractades per un període de 6 mesos en dues empreses, una del sector logístic i l'altra de comerç. El Servei d'Ocupació de Catalunya dóna una subvenció a les empreses de l'import del salari mínim interprofessional durant els 6 mesos que dura contractació. La resta de contractacions són també temporals i inferiors a 6 mesos (sense subvenció per part del SOC). Els àmbits on han treballat han estat la restauració, el comerç i la logística.


Cinc joves més, un cop fet el curs, ara estan estudiant un Cicle Formatiu de Grau Mitjà dels àmbits de l'atenció a persones, l'administració, el comerç i la fusteria. Altres dos joves més estan preparant la prova d'accés a Cicle Formatiu de Grau Superior per continuar la seva formació postobligatòria.


Actualment tots aquests joves estan rebent una tutorització molt personalitzada en el procés de recerca de feina i estan aprenent com i on cal buscar feina.

 

Tant l’equip tècnic del CIO com els joves participants han fet una valoració positiva dels resultats obtinguts en aquest projecte formatiu atqès que el programa ha respost als seus objectius d’aconseguir inserció laboral, facilitar experiència, confiança i autonomia a l’hora de buscar feina així com també incentivar la motivació per al seu retorn al sistema formatiu reglat.

 

 

 

 

Protreball - Plaça Cots núm. 5-7, 08240 Manresa - +34 93 877 64 90 - info@promanresa.cat