Se subvencionarà a empreses que contractin a treballadors del programa Joves per l'Ocupació del CIO


13/05/2015

El programa, que està desenvolupant el CIO (Centre d’Iniciatives per l’Ocupació) de l’Ajuntament de Manresa, consisteix en oferir una acció formativa a joves menors de 25 anys en diverses activitats professionals. L’acció inclou un període d’ensenyament teòric i un de pràctiques a empreses.

 

El Programa Joves per l&r squo;Ocupació és una acció portada a terme pel CIO de l'Ajuntament de Manresa mitjançant el qual s'estan formant 30 joves menors de 25 anys en diverses activitats professionals.

Aquestes activitats inclouen les d’auxiliar de magatzem i comerç (principis d’emmagatzematge, tècniques comercials i marxandatge, televenda i e-comerç); ajudant/a de restaurant, cuina i sala (preparacions culinàries bàsiques, servei de barra i sala) i gestor/a de magatzem- logística (operacions d’emmagatzematge, transport i aprovisionament als punts de venda-distribució i política d'estocs).

El període de formació professional dels joves que participen en el programa acabarà a finals de maig i, a continuació, els estudiants iniciaran un mes de pràctiques en empreses de Manresa i comarca.

Posteriorment, i durant el mes de juliol, l es empreses que s’acullin al programa rebran una subvenció d'una quantia equivalent al salari mínim interprofessional si contracten els joves per sis mesos, com a mínim, i a mitja jornada.

L’ajuda econòmica anirà a càrrec del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu

Les empreses interessades s’han d’adreçar al CIO

El programa pretén proporcionar a aquest col·lectiu una qualificació i unes competències professionals suficients perquè puguin definir i construir la seva trajectòria professional que els permeti inserir-se en el mercat laboral amb unes mínimes garanties d’estabilitat.

Les empreses que estiguin interessades a participar en el programa es poden adreçar al Centre d'Iniciatives per l'Ocupaci&oacu te; de l'Ajuntament de Manresa a través del telèfon 93 877 64 90 o del correu electrònic cio@ajmanresa.cat.

Protreball - Plaça Cots núm. 5-7, 08240 Manresa - +34 93 877 64 90 - info@promanresa.cat