El Centre d'Iniciatives per l'Ocupació de l'Ajuntament de Manresa selecciona 30 joves per participar en el programa del Servei d'Ocupació de Catalunya Joves per l'Ocupació


10/02/2015

L'Ajuntament de Manresa, des del Centre d'Iniciatives per l'Ocupació, ha seleccionat a 30 joves per participar en el programa Joves per l'Ocupació.

 

Es tracta d'un programa innovador de formació en alternança amb experiència pràctica en empreses, destinat a persones joves d’entre 16 i 24 anys i menors de 30 anys, en el cas de les persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%, mitjançant la combinació d’actuacions integrades que fomenten la seva inserció laboral en empreses i/o el seu retorn al sistema educatiu.

Els joves seleccionats han estat 25 amb estudis de l'ESO però que o bé no han continuat estudis reglats o bé els han abandonat, i 5 joves sense l'ESO. Aquests darrers, hauran de matricular-se a escoles d'adults o a l'Institut Obert de Catalunya per poder obtenir el graduat en ESO.

En els propers dies les tècniques responsables del programa realitzaran una primera diagnosi del grau d'ocupabilitat d'aquests joves i dissenyaran conjuntament l'itinerari personal d'inserció. Aquests joves podran triar entre tres cursos de formació professionals en els àmbits de l'hostaleria i la cuina, la logística de magatzems i el comerç polivalent i e-comerç tots ells entre 270 i 300 hores lectives de formació i un mes de pràctiques no laborals en entorns productius.

El programa també preveu una línia de subvenció de contractes laborals per a empreses que vulguin ser col·laboradores amb el SOC i contractar joves participants del programa.

Durant tot el procés d'implementació de l'itinerari personal d'inserció els joves rebran l'acompanyament i la tutorització de les tècniques de programa amb l'objectiu de garantir l'assoliment dels objectius fixats.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya, el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil, d'acord amb el Programa d'Experiència Professional per a l'ocupació juvenil a Catalunya «Joves per l'ocupació», regulat per l'Ordre EMO/251/2014.

Protreball - Plaça Cots núm. 5-7, 08240 Manresa - +34 93 877 64 90 - info@promanresa.cat