Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

L'Ajuntament rep les 13 cooperatives escolars de Manresa

18/03/2022

L’acte forma part del programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE), adreçat a fomentar la cultura emprenedora i les competències bàsiques en el cicle superior d’educació primària.

Més de 250 alumnes de 5è i 6è de Primària de les cooperatives escolars de Manresa (Joviat, Bages, Puigberenguer, La Salle i  L’Espill) van ser rebuts ahir per l’alcalde de la ciutat, Marc Aloy Guàrdia; la regidora d’Ocupació, Empresa i Coneixement, Cristina Cruz Mas;  i el regidor d’Ensenyament i Universitats, Josep Gili Prat, en un acte celebrat a la Sala de Columnes  de l’Ajuntament.

 

En primer lloc, es va fer entrega a les 13 cooperatives participants en el programa Cultura Emprenedora a l’Escola del CIF, document necessari per a totes les empreses i que les constitueix legalment com a cooperatives. Un cop fet aquest tràmit administratiu, les cooperatives escolars ja estan a punt per a elaborar els productes que finalment vendran al Mercat durant el mes de maig.

 

A banda d’obtenir aquest document, els cooperativistes van poder intercanviar impressions amb els representants municipals, que es van mostrar molt interessats per la tasca realitzada per l’alumnat en el marc del programa.

 

Finalment, l’Ajuntament va lliurar  a la direcció de les cinc escoles una placa on la Diputació de Barcelona reconeix la seva participació en el projecte “Cultura Emprenedora a l’Escola’, un projecte que fomenta la cultura emprenedora i les competències bàsiques en el cicle superior d’educació primària.

 

Les 13 cooperatives que s’han constituït aquest curs 2021-2022 són:

 

Escola Joviat (77 alumnes)

- JOVICRAFT

- RECICLART

- CREATICOOP

- REVIUCOOP

 

Escola Bages (76 alumnes)

- EL NOSTRE PETIT MÓN

- COOPART

- COOPMA

- COOPERATIV

 

Escola Puigberenguer ( 51 alumnes)

- RANGERS

- FIFANG

- NATUART PUIGWORLD

 

Escola La Salle Manresa (28 alumnes)

- CREATEAM LSM

 

ESCOLA L’ESPILL (26 alumes)

- COOPERATIVA MANS

 

Cultura Emprenedora a l’Escola


El programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE) fomenta la cultura emprenedora i les competències bàsiques en el cicle superior d’educació primària. Durant un curs escolar, l’alumnat crea i gestiona una cooperativa amb el suport de la comunitat educativa, l’administració i altres agents socials de la seva localitat.

 

 

En el cas de les escoles de Manresa, el projecte inclou la creació, organització, gestió i tancament d’una cooperativa de fabricació de productes, que comporta la sol·licitud d’un microcrèdit i la venda dels productes elaborats. El 10% dels beneficis obtinguts es destinarà a una entitat sense ànim de lucre o a una ONG i la resta servirà per a fer una activitat conjunta amb els alumnes a l’aula.