Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Llar i cures, feines dignes

Els treballs de cures  son totes aquelles feines que permeten el sosteniment de la vida i del benestar de les persones. Per tant, comprenen les feines de neteja, cures d’infants i  familiars i totes les feines de suport a la família i a la llar. Aquestes feines son avui assumides per persones, majoritàriament dones i migrades, amb unes condicions de precarietat i desprotecció especialment dures. Com a treballadores del règim especial de la llar, no tenen equiparades les seves condicions laborals a la de la resta de persones assalariades. 

El projecte “Llar i cures, feines dignes” busca incentivar l’ocupació de qualitat en tot el sector de l’economia de les cures. Això es pretén aconseguir través de la sensibilització de la població, la creació de recursos ocupacionals per als/les professionals del sector, i el suport i dinamització de la demanda d’aquests serveis, sota empreses o projectes que garanteixin unes condicions de treball dignes.

                Concretament, es desenvoluparan les següents accions

1. Formació, empoderament i recursos ocupacionals adaptats: A través de les tutories i entrevistes personals, es definirà, d’entre tots els recursos formatius disponibles, els més adients per a cada perfil. Es posaran a disposició de les persones participants un gran ventall de formacions, tallers i capacitacions: coaching i intel·ligència emocional, recerca de feina, empoderament grupal, reparacions bàsiques a la llar, competències clau, característiques i funcionament del règim especial de la llar, formes i possibilitats dins l’emprenedoria col·lectiva, etc.

 2. Suport a projectes i sistemes de contractació:  es tracta d’impulsar l’activació de sistemes de contractació que garanteixin unes condicions laborals dignes. Es buscarà promoure la creació d’una empresa d’inserció i d’una iniciativa d’economia social, com també d’empreses que es comprometin a garantir unes condicions laborals dignes.

3. Sensibilització i reconeixement social del sector: S’elaboraran una guia dirigida als/les treballador/es s del sector, que contingui tots els seus drets i deures laborals, i una dirigida als clients, amb l’explicació del procediment de contractació, la taula de salaris i altra informació relacionada. També es realitzaran jornades i tallers de difusió de la importància d’aquestes feines i de la seva dignificació.

 Si esteu interessats en participar en el projecte, en ampliar informació o en realitzar algun curs podeu contactar-nos al correu llaricures@ajmanresa.cat, trucar o anar al CIO Manresa o als serveis local d'ocupació de la comarca. 

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals.

CIO - Centre d'Iniciatives per a l'Ocupació - Plaça Cots núm. 5-7, 08240 Manresa - +34 93 877 64 90 - cio@ajmanresa.cat