Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Formació Ocupacional i PTT

Els cursos de formació ocupacional i el Pla de Transició al Treball (PTT) són accions de qualificació professional que tenen per objectiu la millora de l'ocupabilitat i les competències tècniques dels alumnes que els cursen.

Els cursos de formació ocupacional es realitzen preferentment en especialitats vinculades a certificats de professionalitat. Algunes de les especialitats que es solen programar des del CIO van relacionades amb l'atenció sòcio-sanitària, les energies renovables, l'atenció al client o el sector metal·lúrgic.

 

Els PFI-PTT són cursos per a joves que no han obtingut el graduat en ESO i que els permeten adquirir les competències tècniques bàsiques d'un ofici. Alhora també es treballen coneixements generals i bàsics que faciliten la realització de les Proves d'Accés als Cicles Formatius de Grau Mitjà, i l'accés a un Centre de Formació d'Adults per treure's el Graduat en Secundària. Les especialitats que solen programar-se des del CIO són vendes i atenció al públic, fabricació mecànica i soldadura, o imatge personal.

   

Sempre que és possible, tant la formació ocupacional com els PTT preveuen estades en pràctiques en empreses per tal de reforçar l'adquisició de competències tècniques i transversals mitjançant l'aplicació de les mateixes en situacions reals de treball.

Vídeo alumnes del PTT

CIO - Centre d'Iniciatives per a l'Ocupació - Plaça Cots núm. 5-7, 08240 Manresa - +34 93 877 64 90 - cio@ajmanresa.cat