Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

DINAMO - Treball a Barris

El Servei d'Ocupació de Catalunya, mitjançant el Projecte Treball als Barris, dóna suport a barris que, per les seves característiques, requereixen d'una atenció especial de l'Administració per tal de millorar-les des del punt de vista ocupacional, social, i desenvolupar un entorn socioeconòmic que millori la qualitat de vida de les persones que hi resideixen.

A Manresa, aquest programa es centra en la zona del Nucli Antic, a través del dispositiu DINAMO. Aquest dispositiu té un caràcter integral i transversal i es fixa com a objectiu la millora i el foment de l'ocupabilitat del col·lectiu de persones residents al Nucli Antic en situació de vulnerabilitat. Així, a través del DINAMO s'ofereix informació, assessorament, tutoria i acompanyament en el procés de recerca de feina així com diverses accions de formació o plans d'ocupació per les persones de la zona.

A més el DINAMO preveu altres accions més generals de dinamització del Nucli Antic per tal que esdevingui una zona més atractiva per l'activitat econòmica. En aquest sentit, també ofereix plans d'ocupació de perfils més tècnics en què es prioritza la contractació de persones del Nucli Antic, però donant possibilitat a altres persones de Manresa i/o de la comarca del Bages.

En què consisteix?

És un programa de suport a la recerca de feina mitjançant mesures formatives i ocupacionals per afavorir la reincorporació al mercat laboral de les persones en situació d'atur

A qui va dirigit?

En termes generals, a persones inscrites com a Demandants d'Ocupació No Ocupats que resideixin al Nucli Antic de Manresa, tot i que es poden atendre persones que busquin millora de feina.

El projecte de Treball als Barris té una carta de serveis i cadascun conté requisits específics en relació als participants:

 1. Dispositiu d'Orientació/Inserció. Permet atendre persones demandants d'ocupació residents al Nucli Antic de Manresa i fer formació en diferents tastets d'ofici.
 2. Programa de Qualificació Professional. Millora de la formació tecnicoprofessional dels beneficiaris per augmentar les possibilitats d’inserció laboral dels participants.
 3. Casa d'Oficis DINAMO XVAdequació d'espais. Formació en l'àmbit de la construcció  i posterior contractació laboral per a joves menors de 30 anys en situació d’atur, amb uns nivells mínims de formació i residents al Nucli Antic.
 4. Plans d'Ocupació. Contractactacions per a Demandants d'Ocupació No Ocupats, sense dret a prestació contributiva d'atur, amb la formació corresponent segons el lloc de treball. Per a places de perfils ocupacionals, cal residir al Nucli Antic; per aquelles places de perfils professionals, es prioritzarà la residència al Nucli Antic, però es valoren persones de Manresa i/o comarca del Bages.
 Quines actuacions es duen a terme?
 • Accions individuals d'informació, assessorament i orientació per a la recerca de feina.
 • Tallers i sessions grupals d'orientació i acompanyament a la recerca de feina
 • Tastets formatius en diferents àmbits: carretons elevadors, PRL (diferents sectors), assessorament en eficiència energètica, català per a l'obtenció del B1
 • Formació per a joves menors de 30 anys en l’àmbit de construcció
 • Formació prelaboral per a tasques de polimanteniment (informàtica, pintura, introducció en tècniques de construcció, català, neteja industrial, PRL 20h en construcció)
 • Formació prelaboral Dones-Caterina Albert (informàtica, pintura, introducció en tècniques de construcció, català, neteja industrials, atenció al públic i gestió administrativa). 
 • Possibilitat d'accedir a una contractació amb l'ajuntament per un període d'entre 6 i 9 mesos, segons característiques del lloc de treball.

Dates inici i finalització

El Programa de Treball als barris 2020 s'ha iniciat el 30/12/20 i finalitzarà el 31/10/21.

La incorporació de participants és periòdica durant tot l’any en el dispositiu, tot i així, la selecció d’alumnes a les diferents formacions es realitzarà durant el mes anterior  a l’inici de les mateixes. 

Com inscriure's al programa?

Demanar hora a la recepció del CIO per alguna tècnica del programa de barris o enviar mail a maperez@ajmanresa.cat o a iluzon@ajmanresa.cat


CIO - Centre d'Iniciatives per a l'Ocupació - Plaça Cots núm. 5-7, 08240 Manresa - +34 93 877 64 90 - cio@ajmanresa.cat