Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

DINAMO - Treball a Barris

El Servei d'Ocupació de Catalunya, mitjançant el Projecte Treball als Barris, dóna suport a barris que, per les seves característiques, requereixen d'una atenció especial de l'Administració per tal de millorar-les des del punt de vista ocupacional, social, i desenvolupar un entorn socioeconòmic que millori la qualitat de vida de les persones que hi resideixen.

A Manresa, aquest programa es centra en la zona del Nucli Antic, a través del dispositiu DINAMO. Aquest dispositiu té un caràcter integral i transversal i es fixa com a objectiu la millora i el foment de l'ocupabilitat del col·lectiu de persones residents al Nucli Antic en situació de vulnerabilitat. Així, a través del DINAMO s'ofereix informació, assessorament, tutoria i acompanyament en el procés de recerca de feina així com diverses accions de formació o plans d'ocupació per les persones de la zona.

A més el DINAMO preveu altres accions més generals de dinamització del Nucli Antic per tal que esdevingui una zona més atractiva per l'activitat econòmica.

En què consisteix?

És un programa de suport a la recerca de feina mitjançant mesures formatives i ocupacionals per afavorir la reincorporació al mercat laboral de les persones en situació d'atur

A qui va dirigit?

En termes generals, a persones inscrites com a Demandants d'Ocupació No Ocupats que resideixin al Nucli Antic de Manresa, tot i que es poden atendre persones que busquin millora de feina.

El projecte de Treball als Barris té una carta de serveis i cadascun conté requisits específics en relació als participants:

  1. Dispositiu d'Orientació/Inserció. Permet atendre persones demandants d'ocupació residents al Nucli Antic de Manresa i fer formació en diferents tastets d'oficis

  1. Casa d'Oficis DINAMO XII. Adequació de la fàbrica de l’Anònima. Formació per a joves menors de 25 anys en situació d’atur, amb nivell de formació igual a superior a la ESO i residents al Nucli Antic en l’àmbit de la construcció. Blog de la casa d'oficis

  1. Plans d'Ocupació. Contractacions per a Demandants d’Ocupació No Ocupats, Residents al Nucli Antic, amb la formació corresponent segons el lloc de treball.

Quines actuacions es duen a terme?

  • Accions individuals d'informació, assessorament i orientació per a la recerca de feina
  • Tallers i sessions grupals d'orientació i acompanyament a la recerca de feina
  • Tastets formatius en diferents àmbits: carretons elevadors, manipulació d’aliments, PRL, agricultura ecològica, masoveria urbana.
  • Formació per a joves menors de 25 anys en l’àmbit de construcció
  • Formació prelaboral (idioma, TIC, pintura i neteja)
  • Possibilitat d'accedir a una contractació amb l'ajuntament per un període de 6 mesos

Com inscriure's al programa?

Demanar hora a la recepció del CIO per alguna tècnica del programa de barris/ enviar mail a mpages@ajmanresa.cat 


CIO - Centre d'Iniciatives per a l'Ocupació - Plaça Cots núm. 5-7, 08240 Manresa - +34 93 877 64 90 - cio@ajmanresa.cat