Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Inserlab 4.0 - Programa Singulars

BAGES JOVE: INSERLAB 4.0

És un PROJECTE COMARCAL, impulsat per Fundació Ampans, Ajuntament de Manresa, Centre de Formació Pràctica Lacetània i Escola Joviat.

Neix amb la voluntat de millorar l'ocupabilitat de joves entre 16 i 29 anys inscrits a Garantia Juvenil i en situació d'atur o millora d'ocupabilitat (DONO), que presenten unes competències base, molts d'ells amb perfil de l'ESO amb habilitats innates en el món digital i altres per treballar en el sector de la restauració, però vulnerables per cobrir nous sectors d'ocupació i tenir motivacions laborals.

Amb aquest projecte adreçat a 40 joves en totaL, s'ha buscat les sinergies entre sectors més tradicions com és l'Hoteleria i Restauració i els més innovadors com el de la indústria 4.0 amb possibilitats de generar nous filons d'ocupació a la comarca, amb la finalitat de formar a nous professionals amb les capacitats suficients per cobrir futures demandes de mercat i fomentar així el TALENT dels nostres joves.

El programa es materialitzarà amb l'orientació i formació professionalitzadora mitjançant una metodologia pràctica i vivencial a dos grups de joves en dues formacions específiques segons els seus perfils:

- GRUP 1 (20 joves): Formació a mida: "Introducció a la Indústria 4.0: Robòtica, disseny 3D i impressió 3D" (250 h), amb possibilitatsde pràctiques en empreses

Entitat orientadora: Fundació Ampans

Entitat Formativa: Centre de Formació Pràctica Lacetània

- GRUP 2 (20 joves): Certificat de professionalitat "Operacions bàsiques de restaurant i bar" (340h) amb pràctiques en empreses + 30 hores de formació en 3D aplicada a la restauració

Entitat orientadora: Ajuntament de Manresa

Entitat formativa: Escola Joviat

Com a factor clau, els dos grups treballaran transversalment amb l'acompanyament d'un mentor expert, pensant, dissenyant i creant un PROJECTE COMÚ relacionat amb ambdós sectors, que esdevingui un producte/prototip endogen de la comarca i que tingui un impacte directe en el desenvolupament personal i professional dels propis joves i un impacte en el mateix territori. Aquest projecte comú el presentaran els mateixos joves en la "FESTA DEL TOMÀQUET DE MANRESA", esdeveniment agroalimentari d'importància a la comarca.

Punts d'informació / inscripció:

AMPANS ACTIVA

C/Barcelona, 21 (Manresa)

Tel. 93.524.13.31

mail: inserció@ampans.cat

CIO MANRESA

C/ Verge de l'Alba, 5-7 (Manresa)

Tel. 93.877.64.90

mail: cio@ajmanresa.cat
CIO - Centre d'Iniciatives per a l'Ocupació - Plaça Cots núm. 5-7, 08240 Manresa - +34 93 877 64 90 - cio@ajmanresa.cat