Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

 Ajudes a les empreses

Ajudes a les empreses


L'Ajuntament convoca unes ajudes a empreses per a la contractació de persones aturades. El termini de presentació ja està obert i serà fins el 30 de gener de 2018.

Aquestes ajudes s'instrumenten a través de dues línies diferents:

Línia A. Contractació de persones aturades per desenvolupar algun projecte d'interès general o social inclòs en el Pacte de Ciutat (adjunt o consultable al web municipal), que cobrirà el 100% dels costos salarials.

Línia B. Per a la contractació de persones aturades, que cobrirà el 50% dels costos salarials de la contractació del treballador/a o 75% en cas que es contracti a una persona inclosa en el col?lectiu de risc d'exclusió social

Les ajudes poden ser sol·licitades per empreses, empresaris o empresàries individuals o entitats domiciliades o amb un centre de treball al Bages i que no hagin efectuat acomiadaments improcedents; resten expressament excloses les ETTs.

Els contractes a formalitzar hauran de ser mínim de 3 mesos. El màxim que es finançarà serà de 6 mesos per contracte. Es podrà sol·licitar 1 o 2 contractes laborals per entitat o empresa. Per costos s'entén tant salari com seguretat social de l'empresa. En cas de baixa voluntària o d'acomiadament procedent es podrà substituir el treballador amb un nou candidat.

La contractació laboral podrà ser amb qualsevol modalitat excepte el contracte d'interinitat i els de relleu. En el cas de contractes a temps parcial, la jornada no podrà ser inferior al 50%. Les persones a contractar seran proposades pel Centre d'Iniciatives per l'Ocupació de l'Ajuntament de Manresa, que farà una pre-selecció a partir de l'oferta de l'empresa. En tot cas hauran de complir els requisits següents: aturat inscrit al SOC; no haver estat contractada per l'empresa en els 6 mesos anteriors i; no tenir relació de parentiu amb l'empresari.

S'han establert uns criteris de valoració de les sol·licituds que es poden consultar a les bases, disponibles al web de l'Ajuntament de Manresa, a l'apartat d'ajuts i subvencions.

La sol·licitud es farà telemàticament al mateix aparta de la web d'ajuts i subvencions.

Aquestes ajudes es cofinancen gràcies a la Diputació de Barcelona, en el marc del Programa complementari de foment de l'ocupació i de suport a la integració social. Són compatibles amb qualsevol altra, a excepció que provingui del mateix programa de la Diputació de Barcelona.

En qualsevol cas, l'import de l'ajuda sumat a la resta d'ajudes mai no excedirà el total del cost de la contractació. En els contractes caldrà esmentar la font de finançament.

Podeu fer consultes per escrit a l'adreça de correu electrònic: cio@ajmanresa.cat especificant a l'assumpte "ajudes a les empreses per a la contractació de persones aturades".

CIO - Centre d'Iniciatives per a l'Ocupació - Plaça Cots núm. 5-7, 08240 Manresa - +34 93 877 64 90 - cio@ajmanresa.cat | Mapa web