Ocupació al Bages Industrial



PRESENTACIÓ:

ProTreball, en col·laboració amb el Consell Comarcal del Bages i els Ajuntaments de Castellbell i el Vilar, Cardona, Navarcles, Artés, Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada i d’altres ens publico-privats: EPSEM-UPC, Fundació Lacetània, Patronal Metal·lúrgica del Bages, PIMEC Catalunya Central, Cambra de Comerç i Indústria de Manresa, està desenvolupant aquest projecte fiançat per la Diputació de Barcelona,  que té com objectiu impulsar l'ocupació al sector industrial metal·lúrgic i auxiliar d'automoció de la comarca.

Concretament s’estan desenvolupant les següents accions:

  • Orientació laboral a les persones participants: mitjançant entrevistes individuals s’estableix l’objectiu professional  emmarcat en el context actual del mercat de treball,  s’inicia un procés de detecció de competències, i es pacta un itinerari per aconseguir l’objectiu d’inserció. També es pot participar en tallers de grups reduïts per desenvolupar competències i millorar les habilitats en la recerca de feina. 
  • Formació tècnica: les persones participants poden optar a realitzar cursos en el àmbit del metall amb opció de fer pràctiques en empreses i ajudes al transport. Consulteu programació al apartat de documents.
  • Visites a les empreses de la comarca i grups de treball amb els responsables de direcció o de recursos humans amb l’objectiu d’enfortir els lligams de col·laboració publico privada, captar ofertes de feina, donar resposta ràpida a les necessitats de personal i de formació del sector i, dinamitzar una borsa de treball especifica del sector.
  • Foment de la innovació i la retenció del talent donant suport econòmic a dos estudiants de postgrau industrial del Campus Manresa que puguin desenvolupar projectes de R+D en empreses industrials del Bages.
  • Suport als estudis industrials universitaris a la comarca tutoritzant a les persones que cursin el curs de Postgrau d’organització i enginyeria de la producció i direcció de plantes industrials (Engiplan

Si ets empresa del metall o proveïdor (de TIC o enginyeria), pots participar en el programa. Contacta'ns i un tècnic us vindrà a visitar

Si esteu interessats en participar en el projecte, en ampliar informació o en realitzar algun curs podeu trucar al CIO Manresa o al servei local d'ocupació del vostre municipi, o bé contactar a l'adreça de correu electrònic: protreball@ajmanresa.cat


Protreball - Plaça Cots núm. 5-7, 08240 Manresa - +34 93 877 64 90 - info@promanresa.cat